d'Swarte Walvis

Welkom bij
D’Swarte Walvis

a unique restaurant

Op 8 augustus 1965 vierde Vereniging De Zaansche Molen haar 40-jarig jubileum. Op deze dag werd voor het eerst een maaltijd geserveerd in wat later Restaurant D’Swarte Walvis zou worden. Mevrouw Bosman, oprichter van het beroemde bedrijf Zaanse Mosterd en een van de eerste bewoners van de Zaanse Schans, organiseerde dit diner, bestaande uit broodjes en soep. Hier begint het verhaal van ons prachtige restaurant…

historic setting

De drie gebouwen waarin D’Swarte Walvis is gevestigd, vertellen veel over de rijke geschiedenis van de Zaanstreek. De keuken bevindt zich in een voormalig koopmanshuis. Het restaurant, de brasserie, de Regentenkamer en de bovenzaal zijn ondergebracht in een oud weeshuis. En in het Walvisvaarderspakhuis – een opslagplaats voor walvisvaarders – zijn de bar en de Commandeurskamer gevestigd.

On the Zaanse Schans

Op de Zaanse Schans komt de 18e en 19e eeuw tot leven. Ondanks dat er dagelijks bezoekers uit alle hoeken van de wereld rondlopen, wonen hier nog altijd mensen. Struin langs de beroemde molens en geniet van de geur van versgebakken koekjes, of neem een kijkje in het pakhuis waar klompen worden gemaakt. De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, vol houten huizen, molens, schuren, ambachtelijke werkplaatsen én ons restaurant: D’Swarte Walvis.

wonderfull interior

 Het sfeervolle interieur van D’Swarte Walvis sluit naadloos aan op de rijke geschiedenis van de Zaanstreek. Bij binnenkomst worden gasten verwelkomd door de warme ambiance van het restaurant, de brasserie, de Regentenkamer en de bovenzaal, elk met een eigen karakter, allemaal gevestigd in het voormalige weeshuis. Een bijzonder hoogtepunt is het Walvisvaarderspakhuis waar de bar en de Commandeurskamer bezoekers mee terugnemen naar de tijd van avontuurlijke walvisvaarders. 

nl_NL_formalNL