Chefs Rick Sassen (l) en Joey Bokma (r) (foto: Fotodesign Kempes)
Ruud Keinemans, Paul Riteco en Raoul van der Struijk

Drie kapiteins

Eind 2012 hebben enkele Zaanse ondernemers, die op of tegenover de Zaanse Schans wonen, hun krachten gebundeld en een nieuwe koers uitgezet voor D’Swarte Walvis. Ruud Keinemans, Paul Riteco en Raoul van der Struijk hebben de Zaanse ziel teruggebracht, maar laten het bedrijf ook beter inspelen op de inmiddels ruim 2 miljoen bezoekende toeristen. Ruud en Paul voeren de directie waarbij de eerst genoemde de dagelijkse leiding heeft.

Restaurant D’Swarte Walvis is voorzien van een modern interieur en dito kaart, maar ook van jonge ambitieuze koks in de keuken, o.l.v. Chef-kok Joey Bokma en met creatieve input van Creative-chef Rick Sassen. ‘We kiezen voor een nieuwe route in Modern Dutch Cuisine,’ zegt Rick. ‘Met de klassieke Franse keuken als basis, creëren we gerechten met een moderne twist. En we maken zo veel mogelijk gebruik van lokale en duurzame ingrediënten.’

‘We zijn culinair lekker bezig,’ vindt ook Kevin Böke, Maître-Sommelier van d’Swarte Walvis. ‘De gerechten zijn lichter en de verhouding vlees-groente is meer in balans. We werken niet met het traditionele principe van voor-, hoofd- en nagerecht, maar bieden een keuze uit diverse gerechten van de kaart zodat onze gasten naar eigen smaak hun menu kunnen samenstellen. Dit maakt ieder menu eigenlijk uniek. Ook bieden we een Chef’s Menu: een viergangendiner voor €42,00. Je hoeft dus niet naar Amsterdam om echt goed te eten en van de moderne keuken te genieten. Lekker twee uur tafelen als de toeristen de Zaanse Schans al hebben verlaten en de rust is weergekeerd. Lekker glas wijn er bij, natafelen… Heerlijk toch?’

 

Vacatures

> Leerlingen (bediening en keuken) zijn bij ons ook welkom en vinden bij ons een leerzame werkplek, met de begeleiding die zij nodig hebben van een erkend Leermeester. Ben jij leerling en heb je interesse om bij ons te komen werken? Neem dan graag contact op met Ruud Keinemans en/of Kevin Böke per e-mail.


© D’Swarte Walvis 2020