Ons restaurant

Historie anno 2018

In ons restaurant kun je van dinsdag tot en met zondag vanaf 11:00 uur terecht voor lunch, borrel en diner.

Begin 2018 hebben wij gekozen voor een andere opzet van onze kaart. Minder traditioneel (‘voor, hoofd, na’), maar vooral kiezen uit heerlijke op zichzelf staande gerechten. Hierbij leggen we enerzijds meer nadruk op regionale producten, voldoende aanwezig in deze regio, en anderzijds is gekozen voor een meer wereldse benadering in smaken en accenten. Dichtbij en ver weg. Niet toevallig past dit goed in het historische kader van de Zaanstreek, toen met hier gebouwde schepen uit alle windstreken goederen werden aangevoerd en verwerkt.

D’Swarte Walvis bestaat uit drie samengevoegde panden, welke onderdak bieden aan het restaurant, de bar en de brasserie. Maar er is ook een aantal kamers, welke af te huren zijn voor zakelijke of privé bijeenkomsten. Met twee grote terrassen is het bij D’Swarte Walvis ook buiten goed toeven als het weer het toelaat. Bovendien bieden onze terrassen exact datgene waar die miljoenen mensen voor naar de Zaanse Schans komen: uitzicht op het wereldberoemde molen-panorama. Tevens beschikken we over een eigen aanlegsteiger.

Er zijn slechts weinig (restaurant) bars zo authentiek en sfeervol als die van D’Swarte Walvis. Met aan drie zijden panoramisch zicht op de historische Zaanoever en molens is dit een unieke plek. Heerlijk ontspannen voor een aperitief, gezellig en informeel na afloop van een groepsdiner. We tappen speciaalbieren van Brouwerij Hoop en Brouwerij Breugem uit Zaandijk en bieden een ruime sortering aan digestieven en cocktails.


© D’Swarte Walvis 2020